dilluns, 25 de febrer del 2013

El castell: cal actualitzar la informació

Més d'un cop he hagut d'actualitzar tota la meva informació documental, ja sigui perquè descobreixo coses noves sobre el segle XIV o perquè les circumstàncies actuals m'obliguen a fer una revisió de tot el que sé.
Una d'aquestes circumstàncies és la campanya arqueològica que es du a terme en el castell de Montsoriu, un dels escenaris de la meva història, i la reconstrucció de la mateixa fortalesa.
Ja fa molt temps que disposo de molta informació gràfica sobre aquest castell perquè hi he pujat moltes vegades i hi he fet el màxim nombre possible de fotos sobre tots els racons i angles. Però bona part del castell era enterrada pels seus propis enderrocs i m'amagava secrets que només l'arqueologia em podia mostrar. Actualment, el castell es troba en un estat de reconstrucció que ja em pot mostrar prou coses que jo ignorava i que canvien la fisonomia que jo m'imaginava que tenia en el segle XIV.
No fa gaire temps vaig tornar a pujar a Montsoriu per veure com estan les obres i per actualitzar la meva informació. Vaig fer algunes fotos per tenir algunes vistes de l'escenari i també punts de vista amb els quals poder dibuixar.
 L'estat de la reconstrucció m'ajuda a tenir una visió més exacte de l'aspecte original del castell però també a descobrir coses noves que només els arqueòlegs em podien descobrir, com pot ser els espais on vivien elements arquitectònics que es trobaven enterrats.
Com que encara està en fase de reconstrucció no he pogut gaudir d'una vista de la fortalesa sense l'afegit de les bastides i el material d'obra, aixì que hauré de tornar a fer una visita en el futur, quan ja tot estigui acabat.